Hitta rätt flyg

Rätt flyg till rätt pris, det är vad de flesta är ute efter. Oftast är det i samband med semester man flyger. Det kan vara att man bokar en charter, där flyg och boende ingår eller att man bokar flygstol och boende separat. Det kan ibland vara billigare på ena eller andra sättet. Ofta handlar det om var man ska resa och när.

För att hitta bra flyg till bra pris så är det bra om du kan vara flexibel när du ska resa. Det är ofta dyrare att flyga på helgen och billigare mitt i veckan. Det sägs att tisdagar är den dagen i veckan som ska vara den billigaste veckodagen att ta flyget på. Så kan du vara flexibel med din avresedag, så är det bra. Du kan söka runt den dagen du har tänkt från början så ser du skillnaderna i priset.

Det är inte heller fel att kolla av med flera olika jämförelsesajter för att se en bokningssajt som har de bästa priserna på just det flyg du vill ha. Se även till att prenumerera på mail eller nyhetsbrev med billiga flyg är ett annat tips. Det finns flera resesajter som erbjuder detta helt gratis. 

Andra bra tips för billiga flyg

Det är inte bara datum som är bra att vara flexibel med utan även tid på dygnet. Det är ofta billigare att flyga på kvällen.  Sen är det inte fel att boka i god tid, gärna två månader i förväg. Är du dock extremt flexibel kan en sista minuten annars vara ett bra alternativ.

Vad det är för tidpunkt på året kan även det spela roll. Om du ska till USA eller Thailand, så köp resan i juli, helst en torsdag, då är det oftast billigare. Måndagar däremot har visat sig vara en dyr dag att köpa flygbiljetter på till dessa platser, så undvik det. Seedan är det bra att även undvika att åka då "alla andra" gör det. Ofta är det på sportlov, påsklov och över jul och nyår.

Ett sätt att få billigare flyg är att boka två enkelresor. En dit, en hem, separat istället för en tur och retur. 

Se till att betala din resa med ditt kort för det kan ge dig ersättning om ditt flyg blir försenat eller om bagaget tappas bort och så vidare. Se även till att du alltid har en god tidsmarginal när du är ute och reser. 

6 May 2021