Takläggning på gång

Tänk er att lyfta med ett litet fritidsplan från Barkarby flygplats och sakta flyga mot Västerås. Solen värmer och man känner sig fri som en fågel. Jag gjorde just detta härom veckan och passade på att flyga över mitt hus hemma för att se hur det skulle se ut om jag bad om ett flygfoto. Jag blev helt förskräckt! Taket var i bedrövligt skick och såg ut som en gammal vårta när man jämförde med husen som ligger intill. Det var inte kul! Så direkt när jag landade började jag kika runt på nätet om hur man gör för att hitta takläggare i Västerås och vad det skulle komma att kosta att byta taket. 

Inget jag gör själv

Jag ser mig själv som en rätt händig person och skulle det handla om att bara byta takpannorna så hade jag nog löst det på egen hand. Men nu vet jag ju inte hur taket ser ut under pannorna. Så därför har jag nu kontaktat en takläggare i Västerås, som ska komma hit och titta på hur det ser ut. 

De har lovat en att ge mig en grundlig undersökning av taket helt gratis och sedan kommer de väl att ge mig en offert på vad kostnaden blir. Jag räknar med att det landar på mellan 1 500 och 2 000 kronor per kvadratmeter ungefär, men skulle de göra det billigare blir jag ju inte ledsen precis. Tänk om jag aldrig tagit den där flygturen - då hade jag nog inte vetat om att mitt tak behöver en koll!

17 Mar 2022