Välja drönare

Funderar du på att köpa dig en drönare? Det är en rätt kul grej att ha, men tänk på att det finns regler för hur och var du får använda dig av den. När du ska köpa en drönare, så kolla gärna in de fem bästa drönarna på bästaprodukterna.com

Det finns ett par faktorer du bör fundera över då du ska köpa dig en drönare. Bland annat flygtid, kamera, säkerhet, kvalitet och hur användarvänlig den är. 

Regler kring drönare

Det är inte tillåtet att köra en drönare hur som helst eller var som helst. Så det är viktigt att du har koll på det. Idag är det så att det inte längre skiljer mellan hobbyflygning och professionell flygning. Så har det varit sedan januari 2021. I de allra flesta fall är det även så att du ska  registrera dig, gå en onlinekurs i drönarflygning och dokumentera att du är försäkrad innan du kan flyga din drönare. Det finns dock undantag. Om du har en drönare som väger under 250 gram utan kamera, eller bara flyger den inomhus, så måste du inte registrera dig.

En drönare har många användningsområden

En drönare är så klart kul att leka med, men det är inte det enda du kan ha den till. Den passar även bra att ha om du ska fotografera något uppe i luften. En drönare är även bra för nödräddning, för bevarande av vilda djur, för militära syften och så vidare.

18 Jun 2022