Bra saker alla jägare bör ha i sin väska

Utöver flygning så är jakt ett stort intresse jag har. Det finns ett gäng med bra saker, som alla typer av jägare bör se till att ha med sig ut i väskan. Mycket av det jag kommer nämna kan du hitta på Handla Digitalt. Oavsett vilken typ av jägare du är, vare sig det är rådjur, kanin, älg, sjöfåglar eller allt det ovanstående, är dessa nedan grundläggande föremål något varje jägare bör bära med sig för att ta sig an vad som än kommer i deras väg.

Pannlampa/Ficklampa

En ljuskälla är alltid bra eftersom den plan man har, kan komma att ändras ofta som jägare. Ibland kanske du vill jaga senare på kvällen och då är det bra med extra ljus.

Knivar och en knivslipare

Att ha flera knivar på dig hela tiden är aldrig en dålig idé. Från scouting till bearbetning, du vet aldrig när du kommer att behöva trimma skjutbanor, eller flå en fin 8 poängare. Inget sliter dock ut en kniv snabbare än att flå och annat. Därför rekommenderar jag att du alltid har en knivslipare på dig också.

Kikare

En annan smart utrustning att ha lättillgänglig är antingen en kikare eller en avståndsmätare. Att förstå dina avstånd från olika platser t.ex. trädbestånd, under försäsongen är nyckeln till en framgångsrik säsong.

Rep

Rep är mycket mångsidigt. Och den tar inte upp för mycket plats i väskan, så varför inte ha den lätt tillgänglig?

Toalettpapper

Denna sak kan möjligen vara ganska förbisedd, men den är mycket viktig. När allt kommer omkring säger de alltid "better safe than sorry"....

Snacks

Om du inte är hungrig efter att ha suttit i ditt jakttorn i 3 timmar när dagsljuset börjar komma in, så ljuger du nog. Jägare vara borta i  fleratimmar i taget, och det finns inget värre än att ge efter för din kurrande mage och avsluta en jakt tidigt eftersom du behöver lite lunch. Var därför förberedd och packa lite mat till dig.

18 Jan 2023